FAQ

Mitä treenivälineitä tarvitsen peruskurssilla ja jatkossa?

Peruskurssilla saat tutustua lajiin pari viikkoa ja lainata seuran keppejä. Tämän jälkeen jos haluaa jatkaa pitää hankkia itselleen kaksi rottinki keppiä. Puolen vuoden jälkeen syvennämme muita Kalin alueita ja hyvä on omistaa ainakin kahdet puuveitset ja kumiveitset. Melkein täydellinen setti olisi:

– 2 kumiveistä

– 2 puista harjoitusveistä

– 4 harjoituskeppiä (kevyet ja raskaat)

– miekkailumaski

– jääkiekkohansikkaat

Miksi rottinkikeppi on ainoa hyväksytty harjoittelukeppi?

Rottinki on siitä hyvä puulaji että se ei katkea yllättäen iskusta ja siksi se on turvallinen sekä harjoittelijalle että ympäristölle. Puunsyiden rakenteiden takia sen hajoaminen on selvästi havaittavissa ennen lopullista rikkoutumista. Kovilla puulajeilla on tapana hajota ilman varoitusta kerralla. Lentävä kepinpää aiheuttaa tarpeettomia vaaratilanteita ympäristöön ja harjoittelijoille. Lisäksi rottinki on pehmeämpi kuin muut lajit ja siten se ei aiheuta turhia rasituksia kädelle. Kovilla puulajeilla tulee voimakkaita tärähtelyitä keppien osuessa toisiinsa. Sellainen tärähtely aiheuttaa rasitusvammoja ranteeseen ja kyynärpäähän. Erikoistapaus on rengasta lyödessä, jossa voi käyttää nylonkeppiä. Nylonkeppi on erittäin kestävä, käytännössä ikuinen. Rottinkikeppi rikkoutuu nopeasti jos sitä hakkaa kovempaa materiaalia vastaan esimerkiksi nylonia vastaan.

Mistä rottinkikeppejä saa?

Hyvin varustetuista taistelulajivälinekaupoista, tai kysymällä salin vetäjiltä (Hki/Tpe/Jkl).

Onko loukkaantumisriskiä?

Kalissa harjoitellaan aseen kanssa yli 50% ajasta, siksi harjoitukset on suunniteltu siten ettei vaaratilanteita synny. Vasta keppi sparrissa missä vauhti lisääntyy ja koordinaatio vähenee, esiintyy pieniä loukkaantumisia. Normaali treeneissä mustelmia esiintyy ajoittain.

Vakuutukset seuran puolesta?

Seuran puolesta ei ole vakuutusta. Halutessa on paras hankkia vapaa-ajanvakuutus jonkun vakuutusyhtiön kautta. Huomaa että jotkin vapaa-ajanvakuutukset eivät ole voimassa tapaturmissa jotka ovat tapahtuneet taistelu-, kamppailu- tai itsepuolustuslajeissa.

Onko graduointi- tai vyöarvojärjestelmää käytössä?

Seuroilla ei ole käytössä kumpikaan arvojärjestelmä. Peruskurssin jälkeen saa automaattisesti ylennyksen ja voi silloin treenata edistyneempien tunnilla. 

Miksi vasta 18-vuotias saa aloittaa Pekiti Tirsia Kalin harjoittelun?

Peruskurssi alkaa välittömästi kepin käytön opettelulla. Katsomme että alle 18-vuotias ei ole vielä valmis ottamaan vastuuta omasta ase harjoittelustaan.

Onko Pekiti Tirsiassa kilpailuita?

Ei ole, ainoa on itsensä kanssa kilpailu. Joskus kokoonnumme seurojen kanssa sparri sessioon keskenämme. Se ei ole kilpailu vaan kokemuksien hankkimista tuskan kautta.