Grand Tuhon Leo T. Gaje

droppedImage

Grand Tuhon(Suurmestari) Leo Tortal Gaje syntyi Filippiineillä vuonna 1938. Pekiti-Tirsian harjoittelun hän aloitti kuusivuotiaana isoisänsä Conrado Tortalin opetuksessa. Conrado Tortalin kuoltua, tuli Leo Gajesta Pekiti-Tirsia Kali-systeemin päämies. Vuonna 1972 hän muutti New Yorkiin ja ryhtyi siellä opettamaan Pekiti-Tirsiaa. Leo Gaje asui vuosia Yhdysvalloissa ja toi sinne samalla täyskontaktikeppitaistelun.
1979 Leo Gaje oli yksi pääjärjestäjistä Filippiinien ensimmäisissä kansallisissa Arnis (Kali)-kilpailuissa, jossa hänen oppilas Guro Tom Bisio voitti silloin myös mestaruuden.

Leo T. Gaje, Jr kuuluu Martial Arts hall of fameen, jonne hänet valittiin vuonna 1987.
Hän kuuluu myös Karate hall of fame:n, jonne hänet valittiin vuonna 1988. Hän on edelleen ainoa “ei-karaten edustaja”, jolle kyseinen kunnia on koskaan myönnetty!

Leo Gaje on US Criminal Justice System Training Associationin ja United States Police Defensive Tactics Training Association sertifioima ja hän on toiminut teknisenä neuvonantajana muun muassa poliisien koulutusvideossa “Surviving Edged Weapons”.
Yhdysvalloissa asuessaan hän kehitti eri viranomaisille suunnatut Safety Baton System, Edged Weapon Awareness/Strategic Knife Defense -ohjelmat.

Leo Gaje kiertää myös edelleen vuosittain opettamassa lukuisilla eri seminaareilla Aasiassa, Yhdysvalloissa, sekä Euroopassa. Suomessa hän kävi opettamassa ensimmäistä kertaa Helsingissä vuonna 2010.