UUDET OHJEISTUKSET VOIMAAN MAANANTAINA 23.11 (3 viikkoa)

Alla HIPKOn uudet ohjeet.

Muutetaan keskiviikon slap harjoittelu Contradas/Matriirin läpikäymiseen. -jussi-

Hei,

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti perjantaina 20.11 uusista rajoitus- ja suositustoimenpiteistä jotka vaikuttavat aikusten yli 20-harrastustoimintaan.

Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva aikuisten kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myös niiden liikuntatoimijoiden, jotka eivät toimi kaupungin tiloissa, kuten Hipko, tulee huomioida koordinaatioryhmän ohjeistus. Koska haluamme toimia vastuullisesti, tulemme muokkaamaan aikuisten harjoitustoimintaa siten, että harjoituksissa ei tapahdu lähikontaktia.

Uudet rajoitustoimenpiteet koskevat aikuisten ryhmiä, joten taaperoiden, tiikerien, lasten, nuorten ja perhe ryhmät jatkavat aiemmin jo voimassa olleiden ohjeistusten mukaisesti. Aikuisten ryhmissä taekwondoa, kickboxingia, thaiboxingia, hapkidoa, nyrkkeilyä ja kuntotunteja on mahdollista harjoitella lajinomaisesti ilman kontaktia ja luoda harjoituskokonaisuuksia joissa keskitytään mm. taito, reaktio, liikuvuus, core ja tekniikka harjoittesiin

Aikuisten brasilian jiujitsu harjoitukset koostuvat kolmen viikon ajan liikumisharjoituksista, lajinomaisesta kehonhallintaharjoitteista, kaatumisista, taisabakeista, liikkuvuus- , voima- ja reaktioharjoitteista. Nyt voimme harjoitella niitä ominaisuuksia, mitkä ovat jääneet normaaliharjotuksissa vähemmälle huomiolle.
Kaupungin antamien rajoitteiden ulkopuolelle jäävät SM-, EM-, ja MM-kisoihin valmistautuvat ryhmät. Nämä ryhmät harjoittelevat kuitenkin omana ryhmänään, noudattavat varovaisuutta, eivätkä ole tekemisissä muiden ryhmien kanssa.

Ohjaajat tulevat saamaan selkeät ohjeet, niin että turvavälit säilyvät. Harjoitukset alkavat porrastetusti kontaktien välttämiseksi kuten aikaisemminkin. Oppilaita pyydetään edelleen käyttämään salin yleisissä tiloissa maskia poislukien harjoitukset, saapumaan salille juuri ennen harjoituksia, välttämään pukukoppien käyttöä ja poistumaan salilta pikaisesti harjoitusten jälkeen.

Valitse seuraavan kolmen viikon ajaksi sali ja ryhmä jossa harjoittelet. Pysytään samassa ryhmässä ja samalla salilla kolmen viikon ajan.

Kiitos siitä, että olet toiminut vastuullisesti! Viimeisen kuuden kuukauden aikana Hipkon saleilla on ollut 10 000:sia käyntejä ja tuhansia harjoituksia, joista on tullut vain yksi altistuminen, joka ei johtanut tartuntoihin ja kaikki harjotukseen osallistuneet voitiin jäljittää. Joten pidetään jatkossakin huolta hyvästä hygieniasta ja mikäli sinulla, tai jollain tapaamallasi henkilöllä ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, kuten nuhaa, yskää, lämpöä tms, harjoituksiin ei saa osallistua ennen kun on varmistettu, että oireet eivät johtuneet koronasta.

Toivon, että nämä toimenpiteet eivät lannista kenenkään treeni-intoa nyt ja tulevaisuudessa. Liikkuminen on terveyden näkökulmasta tärkeää ja mielenkiintoiset harrastukset antavat paljon iloa arkeen. Varmasti voimme luottaa siihen, että valoisat ajat ovat edessä!

Ystävällisin terveisin,
Timo Räkköläinen
Pääopettaja

Kategoria(t): Helsinki, Tapahtuma. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.